SHARE

«Το Κελάρι της Γιαγιάς» από το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών

19-11-2014

Τo Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Λυκείου σας περιμένουν με πολύ χαρά και με πολλές παραδοσιακές λιχουδιές στο “Κελάρι της Γιαγιάς”.

 

Από τις 10:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου, οι κυρίες και τα μέλη του ΛτΕ Πατρών θα υποδέχονται στη καρδιά της Πάτρας, στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58, Πάτρα) όλους όσους επιθυμούν να “πάρουν” μια γεύση από τα παλιά και να προμηθευτούν χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα.

 

Πέρα από το ταξίδι των γεύσεων στο παρελθόν οι φίλοι του Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργίες των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Λυκείου.

 

Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό αφού πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 23 χρόνια (από το 1990). “Το Κελάρι της Γιαγιάς” είναι μια έμπνευση και ένα δημιούργημα της κας Λένας Βρη που από το 1982 έως και σήμερα παραμένει ενεργό μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με έργο και προσφορά ανυπολόγιστη.

 

Οι κυρίες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αρχίζουν από νωρίς την προετοιμασία για το μοναδικό ραντεβού με τις ελληνικές παραδοσιακές νοστιμιές του τόπου μας. Με κέφι και μεράκι, συγκεντρώνουν τα απαραίτητα τοπικά προϊόντα, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν και τις αξέχαστες παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς, έτοιμες να εκτελεστούν. Ο συνδυασμός άψογος, το αποτέλεσμα επιτυχημένο.

 

Ζυμωτό ψωμί, σπιτικές πίτες, χυλοπίτες, χαλβάς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κουλουράκια, κέικ, λικέρ, φρέσκο λάδι και ελιές είναι μερικά από τα προϊόντα που διατίθενται στο “Κελάρι της Γιαγιάς”.

 

Τα τραπέζια στρωμένα με χρωματιστά τραπεζομάντηλα, οι μυρωδιές απλώνονται στις αίθουσες του Λυκείου, οι κάθε λογής νοστιμιές είναι παραταγμένες με πλήρη στοίχιση στη θέση τους και η αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων μετατρέπεται… στην όμορφη κουζίνα της γλυκιάς γιαγιάς μας.

 

 

Πηγές: lepatras.gr, patrasevents.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *