SHARE

Κερδίστε το βιβλίο “Δίχως Ρίζες / Rootless Roots” του Σπύρου Γρατσία

24-05-2016

Το HappyWeek.gr σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου “Δίχως Ρίζες / Rootless Roots” του Σπύρου Γρατσία.

 

Στείλτε όσες συμμετοχές θέλετε ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε ο τυχερός.

 

Η κλήρωση του αντιτύπου θα γίνει τη Δευτέρα 30 Μαίου στις 12 το μεσημέρι οπότε και λήγει ο διαγωνισμός

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

Για το βιβλίο

13 κυκλαδίτικα ειδώλια, σιωπηλοί μάρτυρες των ανθρώπινων επιτευγμάτων αλλά και των ανθρώπινων αμαρτιών.

 

Αγάλματα χωρίς πρόσωπο. Οι δημιουργοί τους, βλέπετε, φοβήθηκαν τη δύναμη που θα αποκτούσαν τα μάτια και το στόμα τους και θέλησαν να εξασφαλίσουν την αέναη σιωπή τους. Για να μην μαρτυρήσουν των ανθρώπων τ’ αμαρτήματα.

 

Σ’ αυτά δίνει φωνή ο συγγραφέας. Και τα βάζει να διηγούνται επιτεύγματα και πάθη, εντοπίζοντας, παράλληλα, εκείνες τις σταθερές που κατέληξαν να παγιωθούν και να γίνουν χαρακτηριστικό στοιχείο των ανθρώπινων κοινωνιών διαμέσου των αιώνων.

 

Από την προϊστορία ως το μέλλον που κυοφορείται μέσα από τη δική μας εποχή… Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο βιβλίο είναι απολογιστικό, και ταυτόχρονα προφητικό και τρομακτικά επίκαιρο.

 

Μέσα από τις 13 αυτές μορφές, τα μέλη μια «αδελφότητας» που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα θίγονται πολλά, καυτά θέματα όπως το δικαίωμα στην ελευθερία, η ισότητα, τα ναρκωτικά, η ανάγκη για ισορροπία, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη, οι πολιτικοί και οι ψηφοφόροι, η μετανάστευση, το προσφυγικό, η βία και η αλληλεγγύη, ο έρωτας ως κινητήριος δύναμη.

 

Ένα βιβλίο που γεννά τον προβληματισμό και καλεί σε δράση και ευαισθητοποίηση. Και που υπογραμμίζει τα κακώς κείμενα, χωρίς να χάνει τον αισιόδοξο χαρακτήρα του. Γιατί, όπως σημειώνει και ο συγγραφέας του, πάντα θα υπάρχουν φωτεινά μυαλά περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνουν την σπίθα της ελπίδας, πυρκαγιά…

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

Πηγή: happyweek.gr