SHARE

Οι Καρναβαλικοί χοροί της Πάτρας – Πότε γίνονται και που

20-02-2015

Η Πάτρα έχει μπει για τα καλά στους ρυθμούς του καρναβαλιού και οι καρναβαλικοί χοροί της τελευταίας εβδομάδας, δίνουν το σύνθημα για τα όσα θα ακολουθήσουν το διήμερο των καρναβαλικών παρελάσεων.

 

Καρναβαλικοί χοροί που έχουν μία συνεχή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στο Πατρινό Καρναβάλι, σε τέτοιο βαθμό που μετατράπηκαν σε θεσμό. Όπως για παράδειγμα ο Λευκός Χορός που έχει 36 χρόνια ζωής. Ο Λευκός Χορός πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στις 19 Φεβρουαρίου στο «Ακρωτήρι Club Restaurant», στο Ρίο.

 

Ντυμένοι όλοι στα λευκά, σε έναν χορό την μουσική επένδυση του οποίου είχαν αναλάβει οι Pagopoulos G, Pigas T και Siampanis P. Σήμερα, τελευταία Παρασκευή του Πατρινού Καρναβαλιού, θα γίνει το… αντίπαλο δέλεαρ του Λευκού Χορού, ο «Κόκκινος Χορός».

 

Ένας ακόμα χορός θεσμός στο καρναβάλι, με όλους τους συμμετέχοντες ντυμένους στα κόκκινα, ένας χορός που φέτος θα γίνει στο «Otto» στην Όθωνος Αμαλίας, σε μία ιδιαίτερη βραδιά με free drink και προσεγμένο μπουφέ. Την μουσική της βραδιάς θα επιμεληθούν ο Κωνσταντίνος Γεωργίου και ο Παναγιώτης Κολλιόπουλος.  

 

Ένας ιδιαίτερος καρναβαλικός χορός θα γίνει και στο Bodegas, στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, σήμερα, Παρασκευή στις 20 Φεβρουαρίου, μέσα σε μία κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, όπως αυτή που απαιτεί ένας γνήσιος James Bond.  Θέμα του πάρτι, όπως καταλάβατε είναι οι κινηματογραφικές επιτυχίες του πράκτορα 007 και τίτλος του “Μy name in Bo… Bodegas!”. Ένας χορός που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και από ότι φαίνεται θα τα καταφέρει γιατί το θέμα είναι πρωτότυπο και το ενδιαφέρον μεγάλο. 

 

Και από τους κατασκόπους, πάμε προς… Χαβάη μεριά. Στο Pas Mal στην Ηρώων Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα στο «Χαβάη 5-0» που το περασμένο καρναβάλι έκανε αίσθηση και είχε μεγάλο κέφι και καρναβαλική διάθεση. Ο χορός θα γίνει και αυτός σήμερα, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.

 

Ιδιαίτερος λόγος θα πρέπει να γίνει και τον χορό της Κινηματογραφικής Λέσχης που πραγματοποιείται συνεχώς από το 1978, την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς και πάντα αφήνει εποχή. Φέτος το θέμα του χορού θα είναι The Muppets και θα πραγματοποιηθεί στο Bocas Bar beer & wine σήμερα Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.

 

Και τέλος φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον πάρτι περούκα με γυαλιά που διοργανώνει κάθε Σαββάτο καρναβαλιού από το 1991 και μετά ο Γιώργος Κοτοπούλης, φυσικά στο Banana Moon.

 

Πηγή άρθρου: patrasevents.gr