SHARE

Μέρες και νύχτες στη Πάτρα

18-07-2015

Τις μέρες και τις νύχτες του καλοκαιριού που θα περάσεις στην πόλη, μην τις φοβάσαι…

 

Αυλές και ταράτσες – μικρές αστικές οάσεις είναι εδώ να σου φτιάξουν τη διάθεση!

 

Πεζόδρομοι για υπαίθρια ποτάκια, μπαρ και στέκια προσγειωμένα στο έδαφος ή και «πάνω» στην θάλασσα…

 

Τα hot spots μιας «άλλης πόλης»! Αυτής που μπορείς να κοιτάς από ψηλά και να απολαμβάνεις την θάλασσα παρέα με καλή παρέα και όχι μόνο.

 

Το καλοκαίρι στην πόλη δεν είναι ότι καλύτερο και «κακά τα ψέματα», πρέπει να βρούμε τρόπο να το περάσουμε όμορφα.

 

Το p.e summer magazine που κυκλοφορεί σε όλη την Πάτρα, εντόπισε επτά όμορφα μέρη για να πιεις, να φας και κυρίως να δροσιστείς!

 

Με λίγα λόγια τις αγαπημένες μας ταράτσες, τις αυλές και του κήπους… Τα μέρη εκείνα που απευθύνονται στους Πατρινούς και στους «ξένους» που θα περάσουν από το κέντρο ή λίγο πιο έξω και που συνοψίσαμε για όσους δεν είναι πολύ «διαβασμένοι»!

 

 

To Βeetle είναι ένα «σκαθάρι» διαφορετικό από όλα τα άλλα!

 

Το Beetle είναι από τα «καινούργια» της Πάτρας. Ένας πολυχώρος που χωράει σε ένα μεγάλο και πανέμορφο νεοκλασικό, με κήπο που ανταποκρίνεται πλήρως στις έννοιες «hospitality & entertainment».

 

Στην Φιλοποίμενος 48 δεσπόζει ένα παλιό αρχοντικό με έναν από τους πιο όμορφους κήπους που έχουμε δει στο κέντρο.

 

Αυτές είναι οι ταράτσες που αγαπάμε. Λίγες και καλές, δικαιώνουν τη φήμη τους και αποτελούν εκείνα τα μέρη που προσφέρουν αίσθημα διαφυγής από τα συνηθισμένα.

 

Είναι ότι καλύτερο για όσους απομείνετε στην Πάτρα το καλοκαίρι και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πολυσύχναστα μπαρ των ελληνικών νησιών.

 

Τalk of the town…

 

Το κέντρο της Πάτρας έγινε πράσινο και οι πλακόστρωτοι πεζόδρομοι αποτελούν πηγή δροσιάς για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

 

Παντανάσσης 19! Εκεί είναι το «Αυλή by Loft»… Έχει φυσική ομορφιά με πρασινάδα, με πολύχρωμα λουλούδια και ξεχωριστή ατμόσφαιρα που περιμένει το κοινό στον καλοκαιρινό χώρο του, προσφέροντας μια όαση δροσιάς στο κέντρο.

 

Ένα αξιόλογο μπιστρό, “ψαγμένο” και δροσερό που συνδυάζει ιδιαίτερα coctails για σένα που θες να περάσεις ένα χαλαρό βράδυ αλλά και value for money πιάτα σε περίπτωση που πας πεινασμένος.

 

Άψογος σέρβις και προσεγμένο μενού, κατατάσσεται εύκολα στις ωραιότερες αυλές της Πάτρας.

 

Αποτελεί χωρίς αμφιβολία, το διαμάντι της Παντανάσσης! 

 

The roof is on fire…

 Που; Στην Veso, Ακτή Δυμαίων 17!

 Ποντάρει λίγο περισσότερο στη διακόσμηση του χώρου με δεντράκια και αναρριχόμενα φυτά, ωραίο μπαρ και ένα περιβάλλον που θυμίζει σπιτικό σαλόνι λόγω της «ζεστής» ατμόσφαιρας που επικρατεί.

 Το ωραιότερο μέρος για ν’ απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα!

 Η θέα βέβαια είναι δεδομένη όταν μιλάμε για ταράτσα. Το Libido Roof Garden καλύπτει πολλές επιλογές από cocktails μέχρι πρωτότυπα events για ένα καλοκαίρι μέσα στη δράση.

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα, κοσμικά στέκια εντός, με δυο μπαρ για να «χωράμε» όλοι.

 

 Επόμενη στάση… στον «Σταθμό»!

 

 

Είναι στο Ρίο, στην Ιονίου 9 & Σώμερσετ και πήρε το όνομα της από τον Σιδ/κό σταθμό του Ρίου.

 

Αυτή η ταράτσα θα σε βγάλει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και με ωραίες μουσικές, θα σε χαλαρώσει σ’ ένα περιβάλλον που φτιάχτηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

 

Με μεγάλες μαξιλάρες και αναπαυτικά τραπεζοκαθίσματα, σερβίρουν άκρως δροσιστικά cocktails με θέα την Γέφυρα Χ. Τρικούπη που δείχνει μαγευτική.

 

Δεν επαναπαύεται ποτέ και έχει ολόφρεσκιες ιδέες, όπως άλλωστε και οι bartenders που δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες για “cocktails & dreams”!

 

 Για «TrabaΛa» στην… Ευμήλου!

 

Με κάθε επιφύλαξη να αναφέρουμε πως είναι η μεγαλύτερη ταράτσα της πόλης!

 Πίσω από τη ΔΕΗ, επάνω από το Ghetto (Ευμήλου 8) με καλό φαγητό, άνετο και προσεγμένο περιβάλλον, αλλά ιδιαίτερη διακόσμηση που παραπέμπει σε παλιό σταθμό, είναι το «TrabaΛa».

 

Θα γίνει εύκολα το στέκι σας, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο, αφού έχει μια loft λογική που την καταλαβαίνεις από την είσοδο του τριώροφου.

 Ξύλινα τραπέζια, γλαστράκια και ένα γαλάζιο Volkswagen σε περιμένουν για μια γνωριμία.

 

Η ευχάριστη έκπληξη είναι οι τιμές!

 

 Eδώ βάλε +δετήρα...

 

O πολυχώρος +δετηρας άνοιξε την ταράτσα του και σας προσκαλεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα για να απολαύσετε την θέα στα παλιά νεοκλασικά της οδού Γεροκωστοπούλου.

 

Στην ταράτσα του +δετηρα μπορείτε να δοκιμάσετε δροσιστικά κοκτέιλς και smoothies.

 

Ένα μαγαζί που ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολύβουα μπαρ του κέντρου γιατί σε αυτόν τον πολιτιστικό πολυχώρο μπορεί να βρεθεί κάποιος είτε για ένα μουσικό event, είτε με την παρέα του μετά την δουλειά.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός, η ταράτσα του καλεί τους επισκέπτες του να δροσιστούν με ένα ποτό ή ένα cocktail υπό τους ήχους soul, jazz και πολλών ακόμα διαφορετικών ειδών μουσικής που συνδέονται με το καλοκαίρι!

 

 Kάνε μου… Σινιάλο!

 

Κάτω από τον έναστρο ουρανό και με απίστευτη θέα, το καλοκαιρινό Σινιάλο άνοιξε την Ταράτσα (Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη) και προσφέρει αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις υπό την καθοδήγηση του σεφ και την υπογραφή των εκατοντάδων πελατών του που το έχουν κάνει στέκι.

 

Το «Σινιάλο» δημιουργεί ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον, «οδηγό επιβίωσης» για το καλοκαίρι στην πόλης μας. Μια Ταράτσα έτοιμη να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες με πιάτα που εκπλήσσουν σε μια κουζίνα που ανανεώνεται συνεχώς.

 

Χρησιμοποιώντας δυνατές γεύσεις, συνδυασμένες με πολύ καλό κρασί και ότι άλλο επιθυμούν οι φίλοι του μαγαζιού.

 

Σε αυτό το μέρος θα την κάνετε… ταράτσα!

 

 Πηγή:patraevents