SHARE

Τελετή Λήξης Πατρινού Καρναβαλιού 2015

21-02-2015

Πριν ακόμα ξεχαστεί ο ηχηρός δημιουργικός οίστρος των καρναβαλιστών στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου ντόπιοι και επισκέπτες δίνουν ραντεβού για να ξετυλίξουν μαζί την τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 αποχαιρετώντας τη φετινή μεγάλη γιορτή της Πάτρας και παράλληλα να δώσουν το σύνθημα για την έναρξη της επόμενης.

 

Το Πατρινό Καρναβάλι 2015 θα περνά στην ιστορία και μαζί οι συγκινήσεις, οι αξέχαστες εμπειρίες, οι ευρηματικές ιδέες, η συλλογική δράση, οι ανατροπές, ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση θα καταγραφούν ανεξίτηλα στις καρδιές όλων μας και θα προστεθούν στο κεκτημένο καρναβαλικό μας απόθεμα.

 

Παρουσιάστρια της τελετής λήξης θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία θα υποδεχτεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα. Στην ατμόσφαιρα της τελετής λήξης θα συντονιστούμε με τον διακεκριμένο Πατρινό ντράμερ Σωτήρη Ντούβα, που θα ανεβάσει το θερμόμετρο παίζοντας ένα εκρηκτικό σόλο στα τύμπανα. Παράλληλο με το σόλο στα ντραμς θα προβάλλεται βίντεο, που θα μας παρουσιάσει μια αναδρομή-οδοιπορικό στο Πατρινό Καρναβάλι του 2015 και θα περιλαμβάνει τα highlights της φετινής διοργάνωσης αποτυπώνοντας τα όσα συναρπαστικά ζήσαμε φέτος. Στη συνέχεια η Κατερίνα Τσουκαλά θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Νίκο Χρυσοβιτσάνο, ο οποίος θα χαιρετίσει και θα παραδώσει τη σκυτάλη στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2016 και ευθύς θα δώσει το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Ταυτόχρονα ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής.

 

O βασιλιάς Καρνάβαλος παραδίδεται στις φλόγες, ο ουρανός της πόλης φωτίζεται από χιλιάδες πυροτεχνήματα σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, δύναμη, ένταση, που θα δώσει το έναυσμα για το τελευταίο απογειωτικό πάρτυ του Πατρινού Καρναβαλιού του 2015. Θα ακολουθήσει συναυλία του συγκροτήματος EMBRUJO Y FUEGO με ερμηνευτή τον Αλάν Σαντίν.

 

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο πίσω μέρος της σκηνής ο εικαστικός Ευθύμιος Αργυράτος θα δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο ζωγραφική με την μέθοδο του προτζέκτορα κάνοντας μας κοινωνούς της καρναβαλικής του έμπνευσης. Το γλέντι με αμείωτη καρναβαλική διάθεση θα συνεχιστεί στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

 

Πηγή άρθρου: patrasevents.gr