SHARE

Το ιστορικό κέντρο της Πάτρας αλλάζει όψη

28-11-2014

Ένα διαφορετικό κέντρο θα διαμορφωθεί στην Πάτρα μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης της Κανακάρη, ένα έργο που σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

 

Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει στην κυριολεξία τον χάρτη του κέντρου της Πάτρας και όχι μόνο θα τον αλλάξει, αλλά με βάση τα όσα είναι να γίνουν θα τον… γυρίσει από την ανάποδη.

 

Τι προβλέπει η ολοκλήρωση του έργου που μετά από χρόνια αναβολών μπήκε εδώ και ένα χρόνο περίπου σε τροχιά υλοποίησης; Η Κανακάρη από έναν δρόμο που αποτελεί είσοδο για την πόλη θα πάρει τον χαρακτήρα εξόδου, ενώ από την άλλη πλευρά η Κορίνθου θα μετατραπεί από έξοδος σε είσοδος προς το κέντρο της Πάτρας.

 

Παράλληλα η Μαιζώνος με βάση τις δύο αυτές βασικές αλλαγές θα μετατραπεί σε έναν καθαρά εμπορικό δρόμο, αποφορτισμένη από την μεγάλη κίνηση που την χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, ζώντας την δική της πλέον εποχή.

 

Από την στιγμή μάλιστα που θα πεζοδρομηθεί (έργο που βέβαια θα πάρει καιρό για να γίνει και το οποίο είναι ανεξάρτητο από την διάνοιξη της Κανακάρη καθώς έχει ενταχθεί στο όλο πλαίσιο της ανάπλασης της οδού και της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων) δεν είναι λίγοι αυτoί που πιστεύουν ότι θα γίνει ένας από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Ελλάδας και θα πάρει σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο που εδώ και ορισμένα χρόνια έχει ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου.

 

Η ουσία είναι ότι θα γίνει πιο εμπορικό το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, θα μεγαλώσει η επικράτεια – μέσω της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος – της κίνησης της αγοράς και φυσικά μαζί με όλα αυτά θα αυξηθούν και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

 

Πηγή άρθρου: patrasevents.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *